Solcelle Paneler

Solcelle Paneler

Solcelle paneler adskiller sig på udseende, effekt, holdbarhed og ydeevne under skiftende vejrforhold.

Mono-krystallinske solceller

Fylder mindre og kræver mindre vedligehold.

Monokrystallinske solceller er som standard sorte eller grå med en ensartet overflade.

De er skåret af en rund siliciumblok og har derfor som standard runde hjørner. Men ofte bliver cellerne skåret til i kvadrater, for at få mindre afstand mellem cellerne i panelet og derved opnå en mere tæt pakning i det færdige modul. En tættere pakning giver en højre virkningsgrad.

Monokrystallinske solceller har en forventet levetid på 40-50 år, så det er bestemt en langtidsinvestering.

monokrystallinsk

Poly-krystallinske solceller

Polykrystallinsk

Poly-krystallinske solceller er den mest anvendte type i verden, og det er i langt de fleste tilfælde dem, man ser ved større anlæg på huse og eller i solcelleparker.

Prisen har betydning for, at polykrystallinske solceller er blevet de mest populære. De er billigere at fremstille, og de holder godt.

Ofte indvendes mod de poly-krystallinske solceller, at de har en mindre effekt end de mono-krystallinske solceller. Det er dog også i princippet korrekt, at de under ideelle forhold yder lidt mindre per kvadratmeter, men i mange tilfælde er arealet ikke så afgørende, når man skal installere solceller.

Ofte er det mere relevant at holde ydelsen op imod pris og holdbarhed, og her har de poly-krystallinske solceller det fortrin, at udvalget er stort.

Poly-krystallinske solcelle paneler har ligesom de monokrystallinske solceller forventet levetid på 40-50 år.

Tyndfilmsolceller

Solcelletypen amorfe / tyndfilmssolceller er den nyeste solcelle på markedet. Det er samtidig også den billigste af de tre solcelle typer.

Tyndfilmssolceller er, som navnet antyder, lavet af materialet tyndfilm, som bl.a. også kendes fra lommeregneren.

Undersøgelser viser at tyndfilmssolceller er mere effektive i gråvejr, målt i forhold til de krystallinske solcelletyper. Dog er de i direkte sollys mindre effektive, hvilket gør, at de samlet har en anelse lavere ydelse.

Mange vælger dog stadigvæk at investere i solcelletypen bl.a. grundet pris, design, bedre varmehåndtering samt det faktum, at tyndfilmssolcellen er den, hvis produktion belaster miljøet mindst.

Tyndfilmssolceller har en forventet levetid, på ca. 35-40 år.

tyndfilm

Colex ApS er medlem af Dansk Byggeri med Byg Garantiordning